10 vecí ktoré musíte vedieť predtým, ako sa stanete realitným maklérom (časť 1)

Snívate o práci realitného makléra, ale ešte stále ste sa nerozhodli vstúpiť do sveta realít? V našom článku vám odpovieme na najčastejšie otázky, ktoré dostávame na pracovných pohovoroch o práci realitného makléra v RE/MAX Family.

  • Doteraz som nikdy na realitnom trhu nepracoval. Mám šancu uspieť v realitách?

Úspešným realitným maklérom sa môžete stať aj bez toho, aby ste mali predchádzajúce skúsenosti s predajom. Ak ste si už dôkladne naštudovali a pozisťovali, čo všetko realitná činnosť obnáša, úvodné pochybnosti môžete odbúrať na osobnom stretnutí. Niekto sa v svojom rozhodnutí utvrdí už počas prvého stretnutia, iný k rozhodnutiu potrebuje dve či tri stretnutia, na ktorých si dôkladne prejdeme všetky náležitosti práce na realitnom trhu.

Šancu na úspech, alebo ak chcete elimináciu rizika neúspechu môžete ovplyvniť, ak sa rozhodnete spolupracovať s úspešnou značkou. U nás vám poskytneme dôkladný mentoring na úrovni samotnej kancelárie, kde sa manažér kancelárie nevenuje prioritne svojim obchodom, ale čas investuje do budovania skvelého tímu. Asistencia a rady od skúsených kolegov sú ďalším bonusom. I preto RE/MAX Family.

Ak ste navyše komunikatívny, prípadne i aktívny na sociálnych sieťach, máte veľa priateľov a známych, je to skvelý začiatok ako rýchlejšie dostať nehnuteľnosti do svojej ponuky a realizovať prvé obchody. Takže áno, máte šancu uspieť na realitnom trhu.

Kalkulácia ceny bytu v nitre

VĎaka našej online kalkulačke získate cenový odhad už do pár sekúnd!

  • Môžem prácu makléra vykonávať popri inej práci?

V krátkodobom časovom horizonte sa paralelné vykonávanie inej zárobkovej činnosti „toleruje”. Navyše, určitá istota príjmu vie na začiatku rodinnému rozpočtu zásadne pomôcť. Ak chce byť však maklér na trhu dlhodobo úspešný, je veľmi málo pravdepodobné, že sa mu to podarí „po práci”.  Úspech tkvie v maličkostiach. Dokáže maklér prijímať hovory od klientov, keď je v druhej práci? Je náročné popri iných denno-denných povinnostiach doviesť rozbehnuté obchody do úspešného konca.

  • Potrebujem živnosť alebo môžem pracovať na TPP?

Seriózna realitná kancelária vyžaduje od záujemcu o prácu v realitnom biznise mať založenú buď živnosť, alebo spoločnosť s ručením obmedzením s predmetom podnikania zameraným na prácu v realitách.

  • Aké sú vstupné náklady, keďže nejde o prácu na trvalý pracovný pomer?

V priamej nadväznosti na predchádzajúcu otázku – s podnikaním sa spájajú určité úvodné investície. Nie sú to len financie, ale najmä čas a energia venovaná požadovaným aktivitám. V úvode treba počítať s tým, že očakávaný pravidelný príjem sa nemusí dostaviť i niekoľko úvodných mesiacov. Ak to s prácou makléra myslíte naozaj vážne, potrebujete sa vzdelávať a určite investovať i do osobného marketingu.

  • Je nevyhnutné si platiť školenia? Alebo ich za mňa zaplatí RE/MAX Family?

Úvodné školenia spadajú do spomínanej investície makléra – podnikateľa, a teda si ich hradí maklér zo svojho rozpočtu. Následné vzdelávanie z podstatnej časti hradí paušálne pre všetkých maklérov realitná kancelária.

Ak ste našli v našom článku odpovede na svoje otázky, sledujte nás i naďalej! Čoskoro zodpovieme ďalších 5 otázok, ktoré dotvoria váš pohľad na prácu v realitnom biznise.

Páčil sa Vám článok?
Dajte nám lajk na FB!

Chcete dostávať viac podobných článkov? Prihláste sa na odber newsletterov